sobota, 16 lipca 2011

Bigos


Na dzisiaj polecam pyszny bigosik, inny niż dotychczas jadłam :)
Moja mama dostała przepis od koleżanki. 

Składniki:
1/2 kg filetu z kurczaka -pokroić w paski
1/2 kg kiełbasy- pokroić w kostkę
1/2 kg cebuli - pokroić w kostkę
1/2 kg marchwi - zetrzeć na tarce
1/2 kg pieczarek- pokroić w paski
1/2 kg-1 kg kapusty- poszatkować
1 mały koncentrat pomidorowy
3 kostki bulionu -rozpuszczone w 2 szklankach wody
3 łyżki keczupu
olej
pieprz
sól
majeranek 

Przygotować duży garnek w którym będziemy dusić bigos.
Na patelni podsmażyć kurczaka, cebulę, pieczarki, kiełbasę. 
Wszystko wrzucamy do garnka łącznie z marchewką, poszatkowaną kapustą i zalewamy to przecierem pomidorowym wymieszanym z keczupem i bulionem. Doprawiamy do smaku :)
Gotujemy około godziny.
Życzę smacznego :) 


2 komentarze:

  1. Fajny ten bigos, taki pomidorowy w kolorze :)

    OdpowiedzUsuń
  2. bardzo fajny przepis, na pewno wykorzystam go :)

    OdpowiedzUsuń